Probleem:

Je hebt misschien wel vaker met dit probleem gezeten, er ontstaat een lange tekst als je probeert in te loggen op een school computer. Meestal is dit heel erg simpel op te lossen. Maar om dit op te lossen, moet je eerst weten waar het probleem zich bevind.

Waar komt het probleem vandaan?

Dit is een vrij makkelijke. Het probleem komt zich voort uit de wifi van school. Meestal omdat de server jou laptop niet kan bereiken.
Het probleem kan ook gebeuren omdat de laptop de Wifi of data van het internet nog niet heeft ontvangen van het netwerk.

Zie voorbeeld hieronder:

Oplossing:

Dit probleem is helemaal niet lastig om op te lossen.
Er zijn hiervoor 4 oplossingen mogelijk.

1: Geduld.


Ja, soms heb je geduld nodig om het te laten werken. Het is meestal het netwerk dat achterloopt op wat je pc op dit moment kan lezen.

2: Pas de Wifi instellingen aan.

Als je eventueel toegang hebt tot de administratieve mogelijkheden van de laptop, is het t’ beste om de verbinding opnieuw in te stellen. Je kan dit doen door een ander netwerk te kiezen, of door de Wifi uit en aan te zetten.

3: Vraag iemand van de helpdesk of iemand met verstand van ICT.

Je kan dit doen, maar het is optioneel. Meestal is de Wifi na ongeveer 5-20 seconden weer werkend.

4: Start de pc opnieuw op.

Als de laptop niet meer werkt, of het wil geen internet ontvangen, dan kun je het beste de laptop opnieuw opstarten. Als dat niet werkt vraag het dan aan iemand van je klas, aan een ICT’er, of aan een helpdesk medewerker.

Categorieƫn: Tipdesk