Als je foto’s in word wil zetten, maar je vind de foto een beetje saai, kan je deze nog mooier maken door de foto op te maken. Als je een foto in Word plakt en er dubbel op klikt, ga je naar een tab genaamt “Opmaak”. Er zijn verschillende manieren om ze een beetje op te maken. Hieronder staan een paar opties. Het is aanbevolen hier een beetje mee te experimenteren.

  • Afbeeldingsstijlen.

Word heeft al voor je een paar sjablonen gemaakt. Ze staan onder het stukje “Afbeeldingsstijlen”. Al deze sjablonen kan je ook nog verder veranderen, om een sjabloon nog mooier te maken.

  • Correcties

Is je foto een beetje te donker/licht? pas de helderheid aan met de “Correcties” knop. Hier kan je ook de foto scherper/zachter maken.

  • Kleur

Je kan als je zou willen, ook de foto via Word in zwart witte, lichtere of gewoon andere kleuren veranderen. Door op de “Kleur” knop te drukken, kan je je foto een betere kleur geven. Rood net niet de goede kleur voor de foto? Probeer een andere! (Denk er wel aan: Dit is geen teken-tool)

  • Lijsten

Een mooie lijst toevoegen, dat kan ook. Klik in de hoek van het stuk “Afbeeldingsstijlen” om een venster te openen. In dit venster kan je met “Lijn” een rand toevoegen en met “Effecten” (de vijfhoek) verbeteren. Hiermee kan je veel verschillende stijlen randen maken.

  • Effecten

Als laatste, kan je ook een totaal ander effect toevoegen aan je foto. Wil je een glazig effect, of juist gepixeld? Beide effecten zijn mogelijk via de “Artistieke effecten” knop. En ook deze effecten kan je aanpassen, door middel van de “Opties voor artistieke effecten…” knop!

Hopelijk zullen de tips goed van pas komen!

Categorieƫn: Tipdesk

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *